Despre noi
Scurt istoric al transportului in comun in municipiul Fetesti

         

            Transportul public local in orasul Fetesti a luat fiinta la inceputul anilor '60 ca sectie in cadrul Intreprinderii de Gospodarie Oraseneasca Fetesti. Activitatea se desfasura cu doar 2 autobuze pe ruta Gara - IAS Fetesti. Ulterior numarul de calatori transportati a crescut, activitatea a luat amploare, determinand marirea numarului de autobuze folosite, iar traseul s-a extins pana in cartierul Buliga .

            In anii '80 Autobaza de Transport Local Fetesti functiona ca subunitate in cadrul Intreprinderii Judetene de Transport Local Ialomita.

           In 01.02.1991 transportul de calatori s-a separat de cel de marfa infiintandu-se R. A. TRANSLOC Ialomita, regie infiintata si coordonata de Consiliul Judetean Ialomita, iar in 1996 transformandu-se in societate comerciala pe actiuni.

          Perioada 1991 - 1999 a insemnat o dezvoltare a subunitatii de la Fetesti care, chiar daca nu avea personalitate juridica, a beneficiat de investitii majore in mijloace de transport, utilaje si alte echipamente. Toate acestea din bugetul Consiliului Judetean Ialomita .

          In anul 1999, prin Hotararea nr.40/30.07.1999 a Consiliului Judetean Ialomita , SC Transloc SA Ialomita se reorganizeaza, divizandu-se in 3 societati. In data de 24.06.1999 Consiliul Local Fetesti hotaraste infiintarea unei societati comerciale cu obiect de activitate principal " Transporturi terestre de calatori prin curse regulate".

         In data de 15.09.1999 se inregistreaza la Registrul Comertului Ialomita sub nr. J21/134/1999, TRANSBUS SA Fetesti, societate comerciala cu capital apartinand in totalitate municipiului Fetesti, reprezentat prin Consiliul Local Fetesti. Societatea opereaza pe traseul Gara - Buliga cu un numar de 14 autobuze, in intervalul orar 04.25 - 22.30. Autobuzele utilizate sunt proprietatea CL Fetesti, si sunt concesionate de societate odata cu activitatea de transport local.

        Din anul 2004 pe langa traseu principal Gara - Buliga s-au infiintat si traseele Gara - Dunarea (ulterior desfiintat), Gara - Colonisti si Gara - Vlasca realizandu-se astfel legatura cartierelor Buliga, Dudesti, Vlasca si Colonisti cu cartierul Gara, zona centrala a orasului, unde sunt concentrate majoritatea institutiilor administrative, zonelor comerciale si in general zona de interes a localitatii.

       In perioada 2004 - 2006 s-au achizitionat in leasing doua microbuze nou IVECO DAILY pentru transport calatori pe traseul Colonisti - Gara - Vlasca. In anul 2008 parcul auto a fost completat cu 2 autobuze IKARUS an fabricatie 1993.

      In ultimii ani ( 2015 - 2018)  au fost achizitionate 8 autobuze urbane rulate DAF, model SB 250, an fabricatie 2001 - 2003, urmare a implementarii unui program de reabilitare a transportului public local, cu finantare din partea Consiliului Local, autobuze care ofera conditii sporite de confort si siguranta in exploatare fata de vechile autobuze inlocuite.